onsdag 23 juli 2008

Två-årsdag med Moët & Chandon Brut Impérial och 2001 Zenato Amarone della Valpolicella Classico

Vi firade vår två-årsdag sedan vi träffades en. Med tanke på allt vi hunnit med så känns det mera som minst fem år. Ihopflytt efter runt 6 månader, bröllop efter åtta månader och så kom vårat lilla hallon för fyra månader sedan. Den sista pusselbiten för vårt liv tillsammans föll på plats nu med flytten till en lägenhet som är helt fantastisk och vi redan stormtrivs i.
Vi firade med en gratinerad hummer och champagne. Moët har varit lite av favorit för mig tidigare och det jag brukade plocka på mig rutinmässigt om jag skulle ha nåt. Inga nogrannare anteckningar utan mera njutning utan eftertanke. God frisk doft med äpple, apelsin. Någon lite bröd ton. Frisk smak med äpple och apelsin. Gott men vi tyckte båda att Lanson Black Label som vi hade på midsommar och är i samma prisklass var snäppet bättre med mjukare äpple och lite tropiska frukter och en tydligare brödighet.

Till huvudrätten skulle vi ha hästfilé. Vinet till var redan bestämt, en amarone som jag sparat till ett tillfälle med hästfilé. Någon hästfilé fanns inte hos den lokala kötthandlaren utan bara hästbiff och vi avvaktade lite. Vi ville inta ha oxfilé så vi spanade lite efter lamm, men det var dåligt med det också i butikerna. Vi bestämde oss för att ge hästbiffen en chans. Serverat med en potatisgratäng med mycket parmesan och portvinssås. Amaronen hade en mycket mörk och tät röd färg med brun nyans. Kraftig frukig doft med mörka portvinstonade körsbär. Maffig och kraftig smak med portvinstoner, mörkakörsbär, läder och russin. Fantastiskt gott!


Moët & Chandon Brut Impérial (315kr)

2001 Zenato Amarone della Valpolicella Classico (339kr)

Inga kommentarer: