söndag 6 juli 2008

2003 La Bastide Saint Dominique Châteauneuf-du-Pape och 2007 Menetou-Salon Chavet & Fils

För att fira vår inflyttning i nya lägenheten tog vi oss tid till att laga något lite mer festligt än hämtmat och pasta som det blivit mest hittils. Till förrätt en laxtoast och till huvudrätt oxfilé och potatis gratäng. Vinet til förrätten hade en frisk doft med mycket krusbär, lite päron och melon. Mineral och en gräston. Smaken också den frisk och fruktig med mycket krusbär, äpple, päron citrus och mineral. Mycket gott och vi smuttade på den senare på kvällen till jordgubbar balkongen.

2007 Menetou-Salon Chavet & Fils (98kr)



Vinet till oxfilén som även serverades med portvinssås, en Chateauneuf-du-Pape som kändes rätt för tillfället. Mörkt röd men inte helt tät färg. Kraftig och varm syltig doft. Torkade frukter, russin. Koncentrerad bärighet som drottningsylt. Lite fat och gräs. Smaken varm och kraftfullt syltig. Drottning sylten igen, och lite russin och fat. Varm och lång smak med en del portvinstoner. Kraftfullt på ett sätt men ändå bärigt och milt på ett sätt. Fantastiskt gott till maten och även ett par kvällar senare nu när jag sitter och skriver det här.

2003 La Bastide Saint Dominique Châteauneuf-du-Pape (230kr)

1 kommentar:

Söstrami sa...

Hej vännen!

Nu kan du sluta köpa dyra viner, då en studie (läs i Aftonbladet 9/7) har bevisat att de billigare vinerna är godare en de dyra.
Ha en fortsatt trevlig semester!
Snart börjar min.......så skönt.

Kram anna