lördag 21 juni 2008

Midsommarafton med Lanson Black Label och 2001 Château Ducluzeau

Den rätta midsommarstämningen fanns inte i år utan vi ville bara ta det lugnt och äta lite gott för oss själva. Lite fest ändå med skumpa till förrätten som bestod av kallrökt lax sparris och getostcreme. Färgen på champagnen är just champagne färgad, ljust gul med brun-beige ton. Små bubblor och doft med söta äpplen och bröd. Tropisk fruktig söt smak med mogna äpplen och bröd. Lång och behagligt god smak. Resten sparades till efterrätten var det tänkt. Jordgubbar doppade i choklad. Men trötta och mätta som vi var så sparades den till kvällen efter och smakade lika bra då också.

Lanson Black Label (309kr)


Till huvudrätt hade vi grillad ryggbiff, rostad färskpotatis och bearnaisesås. Till det en bourdeaux som var en tillfällig nyhet i augusti förra året. 90% merlot och 10% cabernet sauvignon, brukar inte vara min favoritfördelning men det visste jag inte förrän jag skrev det här. Röd mörk men inte helt tät färg med liten brun ton. Sötfruktig doft med svartavinbär och mörka bär. Liten fat ton. Sötlakrits och en köttig friterad doft (McDonaldsflott). En mjuk och fyllig smak, som fyller munnen som ett fluffigt moln. Sen kommer mera mörka toner med rostad kaffe och mörkchoklad. Lång eftersmak som klingar av med glimtar av jordgubb och lingon. Mycket gott och eftersmaken det bästa.

2001 Château Ducluzeau (159kr)

Inga kommentarer: