söndag 28 december 2008

2006 Skouras Cabernet Sauvignon vs 2005 Château Courac Laudun

Till tillagningen av stifadon gick det åt mer vin än tänkt och för att ha lite kvar av det Grekiska Skouras så öppnades Château Courac också och det fick bli en kamp emellan dem. Totalt blev det 3 olika viner i stifadon som blev mycket mustig och god. Lite julstämning med kryddor som kanel och kryddnejlika.
Från Peloponnessos det grekiska till denna grekiska rätt. Röd lite ljusare färg. Kryddigt, blommigt fruktig doft med aningen kärva körsbär. Liten fat ton. Fruktig smak med sötare frukt av körsbär och svartavinbär. Lent och saftigt med lite fat. Gott och ganska lättsamt och enkelt. Bland de grekiska vinerna så är det ett av de bättre.
Reserven som blev utmanare. Ett vin som lyfts fram av många bloggar och väntat på ett tillfälle på min hylla. Färgen åt det mörkare tätare blåröda. Till en början svag doft men den kommer ganska snart med lakrits, viol, apelsinskal och mörka bär. Örtig smak med mörk frukt med björnbär kryddat med peppar. Mycket intressant smak som i eftersmaken utökas med lakrits och viol. Mycket gott och även till maten var det här min vinnare med fylligare och mera intressanta örtiga, kryddiga inslag. L föredrog det grekiska lite lättare och saftigare. Båda vinerna goda i sig men att prova så här mot varandra lyfter fram skillnaderna bättre.

2006 Skouras Cabernet Sauvignon (117kr)

2005 Château Courac Laudun (105kr)

Tyvärr slut nu... av förståeliga skäl.

Inga kommentarer: