Ett vin som jag druckit en gång för ett par år sen, minns inte årgång eller sammanhang, bara att jag tyckte det var gott. Nu hade jag köpt en flaska för att ha till nästa gång vi gjorde laxgratäng med chèvre och soltorkade tomater som är en återkommande favorit hos oss. Färgen som det mesta på senaste tiden mycket ljust gul. Mycket god och frisk doft med svartvinbärsblad, krusbär, äpple, citrus och mineral. Inte lika bra smak, mild smaklös och vattnig i början, sen kommer ändå gula äpplen, krusbär och citrus stigande. Den når ändå inte riktigt upp till den syra nivån som jag hoppats på. Eftersmaken är bättre med en rund smak med en gnutta smör, citrus, krusbär och dammrökig mineral(flinta?). Lite delade känslor för det här, doften var helt underbar och lovade mycket. Smaken blev då en besvikelse, främst attacken som var obefintlig. Till maten var det ändå bra och det är den har typen av vin som passar bäst till den rätten. Såg nu också att årgången har bytts på SB, kanske får vinet en ny chans till samma rätt någon gång eftersom det som sagt inte är helt ovanligt att vi lagar det.
2006 Sancerre Le Baronesse Henri Bourgeois (148kr)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar