Återigen en flintastek på grillen. Innan jag träffade L åt jag aldrig något färdig marinerat eller kryddat kött och speciellt inte flintastek. Flintastek både låter och ser ut som något grottmänniskoaktigt och primitivt. När infallet att grilla plötsligt dyker upp så funkar en flintastek eller liknande som en bra och enkel lösning. Ett grillvin till det blev en australien Cabernet Sauvignon med lite Balzac (5%) blandat. Färgen är mörkt tät och blåröd. Dofterna börjar med mycket frukt och fat. Mörka bär, svartvinbär och vanilj. Sniffar man för länge sticker det till med lite eucalyptus. Det lugnar sig och eucalyptusen framträder senare bara svagt. Smaken är inte lika intressant. Fruktig med en del strävhet och fat. Mörka torkade frukt toner, plommon och svag eucalyptus. Eftersmak med svartavinbär och vanilj. Ett gott och lite mörkare och fylligare grillvin. Inte helt idealiskt till flintan och jalapenosmöret men det blir säkert fin sås av det på fredag ändå. Tycker Tamburlaine som dracks senast var intressantare.
2005 Basilisk Cabernet Balzac (85kr)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar