Svärfar och svåger bjöd på söndagsmiddag med lasagne. Till lasagnen fick vi ett rött vin gjort på Cabernet Franc från Chile. Fruktig med plommon, mörka körsbär, lite mocca och choklad. Trevligt och gott.
Efter maten fick jag ett smakprov på en Gewurztraminer från Alsace. Minns bara att jag druckit det en gång tidigare och gillade det inte speciellt mycket då. För aromatiskt och kryddigt. Den här hade en gyllengul färg. Inledningsvis kryddig doft med fänkål. Efter ett tag kommer lite frukt, ananas, torkad aprikos och honung. Smaken knepig med fänkål och anis i början. Efter ett tag framträder frukten med ananaspastiller och aprikos mera. Ett mycket speciellt vin som inte är så gott för sig själv. Till rätt mat kanske det funkar bra, kanske som ersättare åt nubbe till kräftorna.
2005 Viu Manent Reserva Cabernet Franc (89kr)
måndag 17 november 2008
2000 Cuvée des Comtes Éguisheim Gewurztraminer
Etiketter:
Alsace,
Cabernet Franc,
Chile,
Colchagua,
Gewürztraminer
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar