söndag 6 april 2008

2005 Villa Cafaggio Chianti Classico, 2005 Eremo Langhe och 2005 Masi Passo Doble Malbec Corvina

C har fyllt nio år och istället för kalas ville hon bjuda på middag med meny som hon bestämt alldeles själv. Det blev buffalo wings till förrätt. Följt av gorgonzolaspäckad oxfilé och till slut tårta med choklad och hallon. Till förrätten drack vi naturligtvis lite blaskig Budweiser. C drack förstås Fanta. Vinerna till maten var italienska av lite olika karaktär. Först en chianti som inte gjorde så stort intryck, fruktig med körsbär är väl det som finns kvar i minnet. Efter det Eremo som inte heller var speciellt bra, doften av fönsterputs och en svag och platt smak kan tyda på lite korkskada.
I det stora sällskapet tog vinet snabbt slut och en MASI Passo Doble plockades fram. Ingen italienare men italiensk till stilen. Ett lyckat drag som räddade vinupplevelsen för kvällen. En mycket god och mjuk doft av mjölkchoklad till en början. Mild och mjuk smak med körsbär och lite bitterhet i eftersmaken. Gott men 2004:an som dracks sist var nog snäppet vassare och rivigare.

2005 Villa Cafaggio Chianti Classico (139kr)

2005 Eremo Langhe(87kr)

2005 MASI Passo Doble Malbec Corvina(99kr)

1 kommentar:

Dieta sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Dieta, I hope you enjoy. The address is http://dieta-brasil.blogspot.com. A hug.