
En trött onsdag kväll men ändå så fanns det inspiration till en improviserad
paella av det som fanns att tillgå. Till
paellan det uppskrivna och fyndstämplade spanska
Raimat Abadia Blanc de
Blancs gjort på 60%
chardonnay och 40%
albariño. Färgen på vinet, nästan obefintligt ljust gult och klart. En lätt
fruktig doft med äpple och
citrus. Svag söt ananas frukt och en svag jäst ton som senare försvinner. Smaken mest frisk med
citrus men lite sötare frukt som ananas och gula äpplen. En syrlig och sur
grape eftersmak. Omdömet om vinet var inte helt positivt här men till den lite heta och smakrika
paellan förändrades vinet till det bättre. Doften stärktes upp och doftade päron MER och
lime. Smaken blev
fruktigare och lite blommig och mera söt
lime citrus eftersmak i stället den för sura
grapefrukten. Paellan blev underbart god, vinet överträffade förväntningarna och det första intrycket. Ett bra och billigt sätt att förgylla vardagen.
2007 Raimat Abadia Blanc de Blancs (69kr)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar