torsdag 21 februari 2008

Bullet For My Valentine


Ett avstick från vinskriverierna men det är ju inte så mycket av den varan heller för tillfället , så då kan jag passa på att skriva ett inlägg om ett annat av mina intressen.
Bullet For My Valentine är ett av mina favoritband de senaste åren och när dom nu spelade i Stockholm och Tyrol så ville jag inte missa det. Efter lite svårigheter att hitta någon som ville följa med så släpade jag med mig min bror som jag fick påminna dagen innan, annars hade han glömt det också. Förbandet Still Remains drog igång strax efter åtta och var ett rejält ösigt band med lite synthinslag. Som förband mycket bra och de fick igång den stela svenska publiken ett tag. Efter det blev det lite dötid medans roddarna packade ihop grejorna. Till slut drog då Bullet igång med titelspåret från senaste plattan Scream Aim Fire och efter det Eye of the Storm. Båda bra låtar med bra drag och talande för den nya plattan. Efter det följde 3 låtar från förra skivan The Poison,Four Words to Choke upon, Tears Dont Fall och Suffocating Under.. Det var väl ungefär här som konserten kändes på topp. De gamla låtarna är alltid de som väcker mest känslor och ger mig gåshud. Resten av konserten var mest nya låtar som när man inte har hört dem så mycket mest flyter ihop i varandra. Ett inhopp med Hand of Blood och avslutningen med Hearts Bursts Into Fire, en av de bättre och känslosammare nya låtarna, och The End fick upp temperaturen lite mot slutet igen. Extra numret med Waking The Demon var inte vad jag hoppats på så då passade vi helt enkelt på att gå och hämta jackorna och tacka för oss. Vad jag hade hoppats på var något mer annorlunda som Forever And Always som är en lugn 80-talsaktig ballad. Eller ännu hellre bonus spåret från Scream Aim Fire, No Easy Way Out. En cover på en 80-tals poppig rock låt av Robert Tepper som finns med på Rocky IV soundtracket. Jag har en stor förkärlek till covers, spelar ingen roll om det är en lugn version av en hårdrockslåt eller åt andra hållet.( bland annat har jag börjat gilla Rhiannas Umbrella på grund av det och gillar att lyssna på låtarna i Let´s Dance, men det är en annan historia).
Helt klart nöjd med framträdandet och upplevelsen samt att en stor del låtar var mina favoriter.

Bullet For My Valentine

Still Remains

Robert Tepper - No Easy Way Out

1 kommentar:

Anonym sa...

Brukar tycka som du i mycket men SNÄLLA bror - det Let´s dance gör med låtarna är FRUKTANSVÄRT! De slaktar helt ok låtar. Ren och skär musik-misshandel!!!! Men Lillasysters umbrella är bra! Trevlig helg och skål om det blir nåt i glaset! kram, syster