söndag 16 december 2007

1999 Château Bernadotte och 2003 Chablis Premier Cru Beauroy

Som födelsedagsmiddag för svärmormor, waldorfsallad och en rödvinsrisotto och kyckling med örtolja. Vinet till risotton, ett kryddigt och fruktigt Côtes-du-Rhône från Pellerin som jag brukar använda. Till förrätten en Chablis som legat ett par år och var mycket smakrik men inte så frisk och krispig som jag gillar dom. Gula äpplen, mineral, smör och en aning grape. Till risotton och kycklingen drack vi Bernadotten. Mörk och tät röd färg. Kraftig doft med trä och läder. Smaken ganska sträv mycket fyllig och fruktig. Mycket gott och det godaste jag druckit på ett tag. Känns fortfarande ungt och till kycklingen lite för kraftigt.

1999 Château Bernadotte (227kr)

2003 Chablis Premier Cru Beauroy (159kr)

2005 Côtes du Rhône Joseph Pellerin (66kr)

Inga kommentarer: