Till lite grillad fredagsmiddag. Röd lite genomskinlig färg med aningen blått. Kryddig och speciell doft. Knepiga fat eller är det pinjen som det står i systembolagets beskrivning. Syrlig smak med mycket fat och krydda. Lite svarta vinbär tränger fram. Kanske något animaliskt och det udda som jag inte kan placera. Pinje? Inte speciellt gott och jag dricker hellre morgondagens tilltänkta
matlagningsvin E.Guigal Côtes-du-Rhône till maten. Vinet öppnar sig coh mjuknar lite senare på kvällen när det har fått svalna på balkongen. Här framträder också den granbarrsliknande doften som förstås är pinje. Dagen efter förlorar det ändå mot Guigal igen och åker ner i en Coq au Vin.
2007 Domaine Gioulis Cabernet Sauvignon Agiorgitiko (99kr)
Kryddigt, örtigt med plommon, körsbär och röda bär. Mjukt, djupt och örtigt. Fantastiskt gott till och i Coq au vinen men vilket vin funkar inte till det.
2005 E Guigal Côtes-du-Rhône (99kr)
söndag 31 maj 2009
2007 Domaine Gioulis Cabernet Sauvignon Agiorgitiko
Etiketter:
Agiorgitiko,
Cabernet Sauvignon,
Côtes-du-Rhône,
Grekland,
Grenache,
Korinth,
Mourvèdre,
Peloponnessos,
Syrah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar