söndag 1 mars 2009

2004 Barolo Vigneto Brunate

Svågern lagar Linders salamigryta och bjuder på barolo till det. Jag står för förrätt och det blev pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré. Till det en fortsättning på förra veckans provning. Fleur du Cap Unfiltered med enbart sauvignon blanc. Visst var det skillnad och allt mera uppskruvat här. Lite av kattlådan fanns bland vinbärsbladen och syran skarpare med syrliga krusbär.
Kvällens huvud nummer är så klart barolon. Stor doft med mjuk frukt och fat. Smaken lite stram i början men lättar upp i en lång mjuk frukt. Perfekt och tillräckligt kraftig till den mycket smakrika grytan. Försvinnande gott och en flaska till hade lätt slunkit ner.

2004 Barolo Vigneto Brunate (495kr)

2008 Fleur du Cap Sauvignon Blanc Unfiltered (99kr)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hmmm...

Vem med känsla för god mat & dryck skulle i sin vildaste fantasi skära bort fettet från en högrev?

Bara tanken är dum. Senor/bindväv kan jag förstå , men fettet?

Fettet är ju halva/doften smaken!
Speciellt med tanke på högrev - ett fantastiskt, underskattat stycke kött! Hittar man överhuvudtaget ett stycke högrev med bra fett, helst (väl)marmorerat, så ska man skatta sig lycklig! Extra bra är om det kommer från en ko som har kalvat åtminstone 7-8 ggr. Köttet blir mörare och smakar så mycket mer.
Jag har aldrig förstått denna idiotiska fetthysteri. Det är knappt man kan hitta ett välmarmorerat stycke kött i en genomsnittlig butik. Svenskar är så antifett-indoktrinerade att det är skrämmande. Ska man äta kött överhuvudtaget så ska köttet ha fett, vare sig det är en fettkappa eller är välmarmorerat. Helst både och! Vem vill ha ett rött/torrt stycke kött? Obegåvat!!!
Dock kan jag hålla med om vinvalet, Det är alldeles utmärkt.

//Tony