fredag 23 november 2007

2004 Torres Mas Borràs och 2005 Torres Fransola

Thanksgiving middag och amerikanskfotbollsamatch på tv. Eftersom en turducken är lite för mycket för två personer så begränsade vi oss till endast ankbröst. Serverat med sötpotatismos och hallonrödvinssås. Till förrätt en cesarsallad med havskräftor. Vinerna råkade bli ett par från Miquel Torres och båda från Penedès. Litet Torres stim just nu. Till ankan en pinot noir och sen hade jag Fransolan hemma som kunde tänkas passa till cesarsalladen. Fransolan som var 95% sauvignon blanc och 5% parellada hade en aningen mörkare gul färg än väntat och doftade friskt citrus. Smaken torr och fruktig. Mest citron men kanske någon sötare frukt också. Inte riktigt så syrlig som jag hade hoppats på men det var gott till salladen. Dags för huvudrätten och Mas Borràsen till det. Färgen var klart röd utan tegel eller blåa nyanser. Doften kraftig och mycket läder. Smaken kryddig och i bakgrunden finns en gnutta av hallonen och jordgubbarna. En pinot noir i sin egen lite kraftigare stil. Middagen avslutades med pecanpaj med vanilj glass och kaffe.




Miguel Torres

Inga kommentarer: