tisdag 8 februari 2011

1969 Vouvray Domaine Bourillon-Dorléans och 2004 Idus de Vall Lach

Super Bowl kväll hos svågern. Ett gammalt vin från -69 till serranolindade pilgrimsmusslor. Uppkorkningen var det som var mest spännande med den. En riktigt möglig kork som glidit ner några centimeter och fortsatte ner om man bara tryckt lätt. Möglet sköljdes bort och korken trycktes ner varefter vinet hälldes upp i kanna. Vinet var gult i färgen. Svag i doft och smak, men lite gula äpplen, citrus och brynt smör som jag kan minnas.


Köttchock! Till varmrätt hade svågern skaffat guldkött. Chocken, ja det var priset. Hur som helst till det gjorde vi jordärtskocksgratäng. Vin till det var en 2004 Idus de Vall Lach som jag faktiskt fått i present av min svåger och svärfar. Något besvärlig doft, lite oxiderat kanske. Men mörk frukt i bakgrunden. Inge fel på smaken. Mycket frukt, alkoholstarkt och lite portvinstoner. Ganska besviken på den, till ostarna som vi laddat upp med men aldrig åt hade det nog passat bättre.


1969 Vouvray Domaine Bourillon-Dorléans (299kr)

2004 Idus de Vall Lach (355kr)


Inga kommentarer: