söndag 8 november 2009

2004 La Rose Pauillac

Det har varit ganska lugnt på vinfronten senaste tiden. Köksrenovering har gjort att det inte har blivit så mycket matlagning. Istället har vi haft turen att ha snäll familj som bjudit oss på mat. En annan orsak till att det inte blivit några inlägg på ett tag är att det har blivit mer av personliga favoriter som det redan skrivits om.
Nu när köket i stort är klart och går att använda igen lagade vi hjortstek. Inte riktigt dags att fira in det nya köket än men det kommer senare. Till hjorten gjorde vi rostad potatis, morötter och fänkål med rödvinssås till. En väst Bordeaux till det, inköpt i somras men inte uppdrucken än. Röd färg med stor ljusnande kant. I doften mycket ceder och ek. Frukt av svartavinbär och plommon. Liten jordighet och en märklig tvålaktig doft. Smaken snäll och mjukt fruktig, nästan saftig. Svartavinbär och plommon. Stramar sedan till lite med fat och ceder och övergår i en svartvinbärspastill eftersmak. En god och snäll Bordeaux.

2004 La Rose Pauillac (175kr)

Såsvinet som även dracks kvällen innan till renskav var en chilensk Cabernet Sauvignon. En favorit från förr som dessutom var det vinet jag hade med mig kvällen som jag och L träffades. En annan årgån då såklart. Sötfruktigt generöst i doften, fat, svartavinbär, choklad och lakrits. Mycket fruktig smak med svartavinbären. Den mörka chokladen drar mer åt mocca och kaffe nu. Bra längd i eftersmaken. Ett trevligt återseende och ett bra budget köp.

2008 Adobe Reserve Cabernet Sauvignon (79kr)

Inga kommentarer: