2007 Riesling Federspiel 1000-Eimer-Berg (99kr)
Efter dramatiken fortsatte matlagningen och ett gott vin till maten och nerverna behövdes. Castello di Fonterutoli har länge legat på önskelistan och nu tillsammans med oxfilé, potatisgratäng med parmesan och portvinssås komponerades en riktigt lyckad middag. Sangiovese med 10% Cabernet Sauvignon. I den generösa doften finns mycket körsbär och kärnor. Lätt rostade fat, mognadstoner av portvin och läder. Svag söt tobak och lite lakrits ibland. Mjukt fylligt och fruktigt i smaken, mogna söta körsbär. Mycket gott och ska avnjutas ännu en kväll till moussaka.
2005 Castello di Fonterutoli (289kr)
Till såsen användes en Mouton Cadet som varit en liten följetong. Den här gången en 06:a som var bättre än 07:an men inte riktigt lika bra som den Graves betecknade inköpt på påten. Fatkaraktär med ceder och bra svartvinbärsfrukt är vad jag minns från den. Finns kvar i den här årgången på lokala bolaget och lite sugen på att chans lagra ett par och se vad som händer med dem. Billigt och kanske trevligt experiment.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar