I oktobersläppet fanns ett grekiskt vin, Atelier 2006 som tyvärr eller kanske som tur var stoppades för försäljning efter provning innan säljstart då kvaliteten inte längre var lika bra som vid offertprovning. Synd att missa ett grekiskt vin men bra att fusket upptäcks och hoppas det svider för producenterna. Man undrar också hur Brolio 2006 lyckades få fynd stämpel i senaste Allt om mat. Nåväl till kvällens fetaostfyllda färsbiffar så fanns det ändå ett grekiskt vin från tidigare släpp. En ren cabernet sauvignon. Röd färg med begynnande tegelnyans. Fruktig och fatig doft med svartavinbär och lite mörka körsbär. Läder och örter. Smaken mogen och fruktig med faten i balans. Svartavinbär, örter och lakrits. Ganska lång eftersmak med svartavinbär. Ett riktigt gott vin fast åt det mer kraftfullare hållet. Till färsbiffarna hade det stoppade förmodat mjukare och fruktigare Atelier varit bättre. Min smak har lagt sig mer åt det fruktiga och mjukt eleganta efter de senaste fatiga vinerna. Det här var dock inte alls dumt med faten i balans men inget som jag längtat efter heller just nu.
2005 Tsantali Cabernet Sauvignon (99kr)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar