måndag 8 juni 2009

2006 Hunter´s Sauvignon Blanc

Till Marinerad melonsallad med vitlöksstekta skaldjur. Frisk och lätt aromatisk doft med vinbärsblad och lime. Fruktig och frisk smak med krusbär och inslag av tropisk frukt. Liten aromatiskt bitter ton.

2 kommentarer:

Mats L sa...

Lustigt, jag drack samma vin ikväll. Den var bra, fast den hade något år på nacken. Jag tyckte att den var lite sluten i början, men öppnade sig efter 30 min, kan ha varit att den blev lite varmare. God doft, utan att vara en karikatyr av Sauvignon B, som det ibland är ifrån NZ. En bra korsning av Sancerre och NZ. Kul att den höll, fast man köpte den för mer än ett år sedan.

Garry sa...

Den var ok. Men ingen höjdare att spara på längre. Inköpt just för den här maträtten som var en kombination som var med i Allt om Vin förra sommaren tror jag. Så nästan ett år tog det innan det blev av. Gott var det i alla fall. Resten av flaskan stod i kylen ett par dagar och var inte gott längre, den bittra och aromatiska tonen hade tagit över.